...Kommentar
En av de eldste vingårdene i Listrac-Médoc, som strekker seg over kommunen og dermed nyter godt av alle terroirene i appellasjonen. Bestående hovedsakelig av gamlevinstokker, gir dette vinen typisiteten til de store vinene i appellasjonen. Familien Meyre, vinprodusenter fra Médoc i seks generasjoner, kjøpte eiendommen i 1999 og har klart å tilføre dynamikk og fornyelse for å utvide og...
...Historie: Et lite castillon-domaine av Jacques Thienpoint, som ligger i forlengelsen av L'If, altså ikke langt fra Troplong Mondot eller bak Tertre de La Mouleyre. Vinstokker som er veldig gamle, alltid økologiske, kalkstein med leire, det beste terroiret. Cabernet franc er her referansen. En konkurrent til Clos Louie og Domaine de L'A. En virkelig storslått inngang for Jacques i Castillon...
... siden 2017
og ISO 14001 (SME for vinene fra Bordeaux) siden 2015
Kulturteknikker:
rasjonell dyrking, pløyd eller gressdekket jord, beskjæring av vinstokker i blandet guyot, manuelle grønne arbeider tilpasset hver parcelle
Høsting: mekanisk med flere sorteringer: modenhet og størrelse på bærene, parcellesortering
Vinifikasjoner: tradisjonelle med en myk og kontrollert maserasjon i termoregulerte betongkar
Lagring: 12 måneder i franske eikefat hvorav 40% er nye...
... krydrede noter. I munnen er angrepet fyldig, med runde og silkeaktige tanniner. Helheten har en vakker balanse og en avslutning som varer veldig behagelig.
MAT- OG VINANBEFALINGER
Serveres ved 13°C for ren nytelse eller sammen med et utvalg av spekemat og geitoster.
Region: Beaujolais
Druetype: Gamay Noir – Gamlevinstokker over 40 år...
Franske vinprodusenter, frie og uavhengige, tror vi på og har lenge forpliktet oss til å skape autentiske og kvalitetsviner, som respekterer økosystemene og tilfredsstiller vinentusiasters gleder.
Domaines Fabre har vært familieeide eiendommer i 3 generasjoner, i appellasjonene Haut-Médoc & Margaux. Alle våre viner er sertifisert Haute Valeur Environnementale Niveau 3 (HVE). Vi arbeider for å bev...
...Vinen: Laget av gamlevinstokker med en gjennomsnittsalder på 60 år, avslører denne deilige cuvéen strålende en fruktighet innhyllet i en kremet tekstur. Aromaer av svart kirsebær, bjørnebær og bringebær støttes her av subtile, treaktige og vaniljeaktige noter, som bygger opp en vin som er spesielt smakfull og perfekt balansert. En svært sjarmerende og smakfull pinot noir fra Côte Chalonnaise!
Innhold: 75cl
Type: Rødvin
Druetype: 100% Pinot noir
AOC: Mercurey
Lagring: Klar til å drikke nå og kan lagres til 2030
Serveringstemperatur: 14-16°...
VIGNERONS & PATRIMOINE er en sammenslutning av uavhengige franske vinprodusenter, alle drevet av lidenskapen for vårt yrke, respekten for våre terroirer, typisiteten til våre viner og jakten på kvalitet. Våre viner kommer fra mange regioner i Frankrike: Alsace, Champagne, Beaujolais, Bourgogne, Bordeaux-regionen, Languedoc, Sørvest, Rhône-dalen og Loire-dalen.
VIGNERONS & PATRIMOINE tilbyr et bre...
...Denne vinen kunne ha blitt kalt underverk, men jeg valgte å kalle den Mirakel. Faktisk ble druene som gjorde denne vinen mulig, høstet fra en liten parsell med vinstokker som er over 120 år gamle. De var bestemt for å bli revet opp, men jeg ønsket å gi dem et nytt liv, og det er takket være mitt organiske tilskudd, Bactériosol, at denne parsellen igjen har begynt å produsere over tid.
...deretter lagring på franske eikefat med bâtonnage på bunnfall.","Argilo-Calcaire, vieilles vignes sur les terrasses ensoleillées du terroir des Aspres":"Leirholdig kalkstein, gamlevinstokker på de solfylte terrassene i Aspres-terroiret","Accords Mets et Vins:":"Mat- og vinparinger:","La bouche est ronde tout en gardant de la fraîcheur. C’est un blanc équilibré et complexe.":"Munnen er rund samtidig som den beholder friskhet. Det er en balansert og kompleks hvitvin."}...
...Chasselas Harth 2019 GamleVinstokker.
Sølvmedalje ved Grand Concours de Colmar
Chasselas er en av druesortene som er tillatt i den kontrollerte opprinnelsesbetegnelsen Vin d’Alsace. Den brukes ofte i blandinger, men kan også vinifiseres alene.
Druer: 100% Chasselas
Nedbør: 550 mm/år
Alder: 40 år
Lagring: 8 til 9 måneder på hundre år gamle fat
Alkohol: 12%
Sukker: 3,7 g/L
Total syre: 3,5
Serveringstemperatur: 8 – 10°C
Lagring: 5 år...
...Denne vinen laget av muscat petit grain og muscat d’Alexandrie kommer fra gamlevinstokker som vokser i leirholdige sandjord, plassert ved foten av Albères og Pic du Canigou.
Den vil gi deg all sin friskhet både som aperitiff og til fisk.
...Vingården er plantet på leir- og kalksteinsjord dekket med rullestein.
Denne Cairanne Excellence kommer fra gamlevinstokker (30 til 80 år gamle) med en veldig lav avkastning på 30 hl/ha.
DRUESORTER
Grenache 60%
Syrah 40%
VINPRODUKSJON
Etter manuell innhøsting blir druene fullstendig avstilket ved mottakelse i kjelleren. Hver druesort vinifiseres separat, etter en tradisjonell metode. Temperaturkontrollert gjæring muliggjør lang macerasjon (3 til 4 uker).
Domaine LAURENS er spesialisert i tradisjonell produksjon og salg av vin, aperitiffer og brennevin. Dermed produserer domenet AOC Marcillac-viner i rosé, rød og gamlevinstokker, samt ratafias i rosé, rød, hvit, gentiane og caresse, samt brennevin av plomme, villplomme, pære william, gentiane, sorbier og marc de marcillac. Domenet strekker seg over 21 hektar med en gjennomsnittsalder på 20 år. Domaine LAURENS praktiserer en bærekraftig landbruk.
Vingården består av halvparten vinstokker som er over 50 år gamle, plantet etter tradisjonelle metoder, med blandede druesorter som Grenache, Syrah, Cinsault, Mourvèdre, Roussanne osv.