Gastronomi- og kjøkkenutstyr

Gastronomiutstyr er verktøy, utstyr eller maskiner som forbedrer håndteringen av mat i gastronomiske miljøer. Utstyret kan være profesjonelt kjøkkenutstyr som ovner og griller, eller spesialverktøy som kjøleskap, kaffemaskiner eller spesialpanner. Kjøkkenutstyr er lignende utstyr da de også brukes i matlaging. De er mer generelle verktøy og maskiner som brukes på kjøkkenet for matlaging, tilberedning og andre kjøkkenaktiviteter.

Gastronomiutstyr brukes i storhusholdninger, mens kjøkkenutstyr er mer for daglig bruk i private hjem eller små kjøkken.

I gastronomibransjen brukes utstyret mest, men det brukes også i forskjellige områder som hotellrestauranter, kafeer eller cateringfirmaer, som bruker dette utstyret på ulike måter. Når det gjelder mat og matlaging, må det tas hensyn til mye, og utstyret gjør det mulig å optimalisere tilberedning, lagring og presentasjon av mat.

Kjøkkenutstyr brukes i hjemmekjøkken eller mindre restauranter, og har til hensikt å optimalisere prosessene rundt mat og matlaging.

Produkter fra denne industrien bidrar til å forbedre og sikre effektiviteten, kvaliteten og konsistensen i behandlingen av mat og matretter.