...Mononatriumglutamat, også kjent som MSG, er natriumsaltet av glutaminsyre, en av de mest utbredte aminosyrene.
MSG fremstilles ved fermentering av stivelse, sukkerrør, sukkerroer eller melasse, men finnes også i tangbuljong, samt i mange grønnsaker, oster og sopp.
MSG inneholder ett enkelt aminosyre fra glutaminsyre og regnes ikke som en kilde til råprotein. Det er uløselig og ikke hygroskopisk...
...Havregryn produseres fra hele havrekorn – slik blir havregryn til. Havregryn er en utmerket kilde til protein, komplekse karbohydrater og kostfiber, både løselig og uløselig i vann. I tillegg er det rikt på vitaminer, hovedsakelig fra B-gruppen og vitamin E, samt mineraler som jern, fosfor, magnesium, kalsium og kobber.
Havregryn passer godt som en selvstendig frokost- eller middagsrett. Kokte korn fungerer som basis for retter som kornotto. Det er også et utmerket tilskudd til kaker eller salater.
... betydelige mengder B-vitaminer.
<strong>Ingredienser:</strong> hvit basmati-ris
<strong>Næringsverdier per 100g</strong>
Energi 1555kJ/367kcal
Fett 1,03g
Hvorav mettet fett 0,29g
Karbohydrater 80,89g
Hvorav sukker 0,33g
Protein 7,51g
Fiber 1,8g
Salt <0,01g
<strong>Bruk</strong>
Ris kokes i vann i forholdet 1:2. En nødvendig ingrediens for å lage retten kalt pilau-ris, som stammer fra indisk matlaging. Den kan være et tilbehør til hovedretter så vel som en ingrediens i dem.
...Spesialister garanterer rask montering, samt hjelp med å søke om tilskudd til investeringen. I salgskatalogen finnes det også solfangere som gjør det mulig å generere energi nødvendig for oppvarming av vann. Takket være dem er det mulig å redusere medieforbruket betydelig. Kunder kan også kjøpe varmepumper som skiller seg ut med lavt strømforbruk samtidig som de gir høy termisk komfort i bygningen...