Aromatiske karameller / Karamell ingredienser - For meieriprodukter, bakeri, konfekt, brus ....
Aromatiske karamellet brukes for å tilføre en karamellsmak til en sluttapplikasjon. Avhengig av hvordan de er bakt og hvilke sukkerarter som brukes, kan de gi forskjellige smaker: søt, bitter, sur, osv.
De er mye brukt i matindustrien for å gi en god karamellsmak til det ferdige produktet og tilføre en viss rundhet.
Aromatisk karamell kan deles inn i 3 kategorier:
- blond karamell, med en honning- og godterismak, med svært lite karamellisering
- tradisjonell karamell, den standard karamellsmaken som lett kommer til tankene, ofte brukt i topping og sauser
- fyldig karamell, veldig uttalt smak, brukt i blandinger i kjeks eller meieriprodukter for å oppnå en god karamellsmak.
HOVEDAPPLIKASJONER:
- Meieridesserter
- Grønnsaksdesserter
- Iskrem
- Kjeks
- Kaker
- Sauser
- Topping
- Konfekt