Borddrue - Svart Variant - Svart Olivette N
Appellation Française
Olivette noire N
Bruk
Druetype for vin og bord
Fenologi
Tidspunkt for knoppbrudd: 8 dager etter Chasselas.
Tidspunkt for modning: 4. periode, 6 og en halv uke etter Chasselas.
Teknologiske muligheter
Klasene er middels store til store og har middels tetthet. Bærene er store til veldig store, med en tykk skall og sprø pulp med enkel smak.
Kulturelle og agronomiske egenskaper
Olivette noire N er en svært sen sort, med middels vigør og horisontal vekst. Den må spaltes og ledes med lang beskjæring.
Beskrivelseselementer
Identifikasjonen tar hensyn til:
- spissen av den unge skuddet som har lav tetthet av liggende hår,
- de unge bladene som er gule med bronserte flekker,
- de voksne bladene som er sirkulære, hele eller med fem lapper, med grunne laterale sinus, en lite åpen eller lukket petiolær sinus, med U-formet bunn, små men lange tenner i forhold til bredden.