RICOTTINA BIO/OMO - Ricotta
Ved avslutningen av osteproduksjonen, med det gjenværende økologiske mysen, produseres økologisk ricotta.
Som med de andre ricottaene, berikes mysen med fersk økologisk melk for å oppnå en mykere og kremere ricotta. Produktet oppnås ved å varme opp mysen til en temperatur på omtrent 80 °C, hvoretter den avkjøles, for så å bli overført til homogenisatoren, som jevner den ut og varmer den opp til en temperatur på 72 °C.
Når de passende beholderne er fylt, overføres ricottaen til en fryser for å redusere temperaturen til 2 °C på kort tid. Utmerket som den er, eller veldig velsmakende med tilsetning av sjokolade, sukker eller rom. I matlaging kan den brukes til å lage deilige kaker eller paier, men også deilige salte retter som ravioli og cannelloni fylt med ricotta og spinat. Tilgjengelig i termosveist beholder med en vekt på kg. 0,150 med fast vekt.