Kaliumsorbat
Kaliumsorbat er et svært effektivt, trygt og ikke-giftig antioksidant for mat. På grunn av sin allsidighet og harmløshet, anses det som et av de beste konserveringsmidlene på markedet. Det produseres hovedsakelig syntetisk og er et smakløst og luktfritt pulver. Det er oppført som et konserveringsmiddel med restriksjoner for bruk i kosmetiske produkter, med en maksimal tillatt konsentrasjon på 0,6 %, beregnet som sorbinsyre. Dets effektivitet økes i sure miljøer. Holdbarheten til kaliumsorbat er 24 måneder, og Foodcom S.A. tilbyr det i 25 kg sekker.
Kaliumsorbat brukes vanligvis i pakket mat for å forhindre forringelse under produksjon og emballering og gjennom hele holdbarheten. I begrensede konsentrasjoner er det også trygt for bruk i kosmetikk og kan finnes i ulike kosmetiske produkter som ansiktskremer, oljer, lotioner og hårprodukter.