Grønnsakschips Maskin - TURNKEY LINJE
Vakuumfritering innebærer å dehydrere og fritere råvarer i et lukket, vakuummiljø.
Denne typen fritering gjør det mulig å bevare den opprinnelige fargen på råvarene og å produsere en veldig behagelig følelse i munnen.
Tradisjonell fritering ved høy temperatur er mellom 160 og 185 °C.
Hvis stivelsesholdige matvarer friteres eller kokes ved høy temperatur (vanligvis over 120 °C), som brød, søtpotet, taro, potet osv., vil det produseres en stor mengde "akrylamid", som er en type kjemikalie som har vist seg å ha negative effekter på mennesker i dyreforsøk.
Friteringen som utføres under vakuum tillater en betydelig redusert friteringstemperatur på 90 til 110 °C.
I vakuumtilstand senkes kokepunktet for vann, og olje brukes som varmeoverføringsvæske for å tillate fordampning av vanninnholdet i råvaren for å oppnå formålet med fritering og dehydrering, og for å gjøre teksturen av maten sprø.