Enoki-sopp
Enoki er formet som en liten hvit eller beige hatt og har en lang stilk som kan måle opptil 10 centimeter lang. Enoki vokser i tuer og dyrkes på stubber eller i et medium basert på sagflis. Den dyrkes hovedsakelig i Japan.
Enoki har en mild, fruktig smak og en lett sprø tekstur. Enoki-sopp er utmerket rå i salater eller raskt kokt. Klar til bruk.
Forberedelsestips
Asiatiske sopp krever bare lite rengjøring. Det er best å tørke dem med en fuktig klut (å vaske dem i mye vann vil fjerne noe av smaken).
I Enoki er alt godt. Den er "klar til bruk". Vi anbefaler bare å kutte av enden dekket av substrat.
Enoki er deilig rå. Den pynter og krydrer salater og smørbrød. Den kan brukes i supper (som vermicelli) og i orientalske retter, ved å tilsette den mot slutten av tilberedningen for å bevare den delikate smaken.
Tips...