Produkter for manuka hutenbons (2)

Kurkuma, malt

Kurkuma, malt

Kategori: Enkelkrydder Smak og aroma: vedaktig-jordaktig i duften, varm-krydret, lett pepperaktig aroma med bitter ettersmak Bruk: Gurkemeie gir mange curryretter den typiske gyldne fargen, men brukes også til å krydre risretter, risotto, fiskegryte, chutneys og nordafrikanske lammeretter. Tips: Pulveret bør aldri stekes i starten av matlagingen eller kokes for lenge, ellers blir maten for bitter. Ingredienser: Gurkemeie Merk for allergikere: Kan inneholde spor av nøtter, peanøtter, sesam, sennep og selleri. Innhold: 50 g i hermetikkboks
Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma, vitenskapelig kjent som Curcuma longa, er en flerårig plante fra ingefærfamilien (Zingiberaceae). Den har sitt hjemland på det indiske subkontinentet og i Sørøst-Asia. Planten kan bli opptil 1 meter høy og har avlange blader og gule blomster. Det er imidlertid rhizomene til kurkuma som er mest verdsatt for sine kulinariske og medisinske egenskaper. På grunn av sine mange helsefordeler har kurkuma blitt brukt i århundrer i tradisjonell ayurvedisk og kinesisk medisin. Den inneholder en forbindelse kalt curcumin, som er ansvarlig for den lysende gule fargen og sterke antioksidante og betennelsesdempende egenskaper.