Oppstrømsprosess
DSEC's forpliktelse til bygging av bioetanolanlegg er basert på en svært spesialisert teknisk kunnskap om etanolproduksjonsprosessene; i denne artikkelen vil du finne en mer detaljert forståelse av upstream-prosessen.
I Europa og USA behandler de eksisterende tradisjonelle 1. generasjons bioetanolanlegg typisk korn (mais, hvete, rug, ...) og andre stivelse- eller sukkerholdige råvarer (f.eks. sukkerroer). Råmaterialet gjennomgår først knusing (maling for korn) for å redusere partikkelstørrelsesfordelingen til et slikt nivå at enzymene kommer i kontakt med stivelsesmolekylene i de påfølgende trinnene. Under liquefaction med alfa-amylase blir stivelse nedbrutt til lavmolekylære sukkerenheter, de såkalte dekstrinene. I neste prosess trinn, sakarifisering, blir disse dekstrinene ytterligere nedbrutt til fermenterbare sukker ved hjelp av gluko-amylase. I fermenteringsprosessen blir disse fermenterbare sukkerne delvis aerobisk omdannet, men hovedsakelig anaerobisk av Saccharomyces cerevisiae (gjær) til biomasse og etanol; sukkerholdig råmateriale som f.eks. sukkerrør kan mates direkte inn i fermenteringen etter knusing.
Upstream prosessgrupper:
- Lagring
- Rensing
- Maling / Knusing
- Mesking
- Liquefaction
- Sakarifisering
- Fermentering (batch eller kontinuerlig)