Systemkomponenter, matteknologi - Ohmisk oppvarming I Varmtvannmodul I Automatisk lokk
Ohmsk oppvarming er en kontinuerlig og delikat prosess for oppvarming av produkter, spesielt for produkter i biter, som frukt, grønnsaker, krydder og andre matvarer. Oppvarmingen skjer gjennom elektrisk strøm, der produktet fungerer som en elektrisk motstand. I motsetning til konvensjonelle kokeprosesser, blir ikke produktet oppvarmet på en varm overflate, men heller jevnt over hele sin tverrsnitt.
Det automatiske hurtiglukkesystemet er spesielt egnet for prosesser med hyppig åpning og lukking. På grunn av varme og fuktighet er det kritisk å tilsette tilsetningsstoffer i kokeutstyret gjennom faste rør. Derfor gir automatiske fyllåpninger fordeler og avlaster operatøren fra krevende og tidkrevende oppgaver.
Bruken av varmt og kaldt vannsystemer og varmtvannmoduler er en stor prestasjon når det gjelder energieffektivitet, og i tillegg gir det en bedre flyt i prosessene sammenlignet med bruken.