Tørkede frukter - Kokoschips: Eksotisk treningssnack.
Produktinformasjon
Kokosnøtter har vært en populær kilde til mat og råmaterialer i tusenvis av år. På grunn av sin deilige smak og positive egenskaper, blir kokosnøtter stadig mer populære selv i vår del av verden. I tillegg til verdifullt protein, gir kokosnøtten også hjerneføde i form av fruktose samt palmitinsyre og oljesyre. De unike egenskapene til laurinsyre, den viktigste fettsyren i kokosnøtter, har vært kjent i mange år. I dag brukes laurinsyre for å motvirke virus, bakterier og sopp, noe som gjør kokoschips til en ekte fitness-snack.
Opprinnelse
Kokospalmen stammer fra Melanesia, en gruppe øyer i Stillehavet, nordøst for Australia. Den spredte seg delvis naturlig og også gjennom mennesker. Kokosnøtter kan drive langt i havet og forbli i stand til å spire selv etter å ha svømt i saltvann i 100 dager. Polynesiske sjøfarere er ansvarlige for spredningen til Sørøst-Asia. Kokospalmen trives i det våte og varme tropiske beltet. Dens viktigste vekstområder inkluderer Filippinene, Indonesia, Sri Lanka, Sør-India, Afrika og kystene og elvene i Sør-Amerika. Trærne bærer frukt hele året og produserer - avhengig av alder og beliggenhet - 30 til 150 modne kokosnøtter per år. Palmeklatrere og trente aper høster kokosnøttene. Kokosnøtten har stor verdi for lokalbefolkningen.