Kikerter 7-8 hele økologiske - Kikerter 7-8 hele økologiske
Opprinnelse og historie Kikerter
Kikert kalles også Garbanzobønne. Spesielt rundt Middelhavet er kikerten svært populær, hvor den brukes i forskjellige retter. Det er en belgfrukt som har vært dyrket i Anatolia i over 8000 år. Det finnes derfor mange anatoliske retter laget med kikertmel, som hummus, falafel, chips og pommes frites. I dag dyrkes det fortsatt mange kikerter i Tyrkia, men nå er 70 % av verdensproduksjonen i hendene på India.
Dyrking av kikerter
Ertene plukkes når belgene sprekker og legges deretter til tørk. Hvis det er sjanse for regn, blir kikerter flyttet til et ventilert rom for å fullføre tørkeprosessen.
Sunnhetsegenskaper ved kikerter og bruksområder
Kikerter inneholder mye protein, fiber og mineraler, og gir mindre luftplager enn andre bønner. De har en lett søt smak. Kikert…