Tomatpuré - Tomat
Tomatpuré (eller passata) er en svært allsidig ingrediens, og en av de grunnleggende matvarene som brukes til å lage mange oppskrifter laget i Italia, samt mange andre, fra pastasauser til de grunnleggende krydderne for pizza, i tillegg til å bli brukt i ulike hovedretter med kjøtt eller vegetariske retter. Den er laget utelukkende av ferske tomater, og kun produkter av høy kvalitet og hele tomater brukes, ikke avfall fra andre prosesser, som skrelte tomater, som i stedet gjenbrukes i produksjonen av konsentrater.
Tomatpuré kan defineres som saften eller pulpene fra konsentrerte tomater uten skall eller frø, og er resultatet av en kald eller varm ekstraksjonsmetode hvor den resulterende råvaren deretter tyknes i fordamperne.
Å nøye velge tomatene som brukes i produksjonen av passata er avgjørende, da det kan påvirke kvaliteten og holdbarheten til det ferdige produktet. Utvelgelseskriteriene inkluderer modenhet og fravær av feil og mangler. Dype røde, modne tomater med en høyere