Transglutaminase - tilsetningsstoff og matenzym
Transglutaminase er et tilsetningsstoff i mat, det er et enzym som danner tverrbindinger mellom proteinmolekyler.
De viktigste produktgruppene som bruker Transglutaminase: kjøttprodukter, pølse/skinkeprodukter, sjømatprodukter, bakeriprodukter, meieriprodukter og veganske produkter.
Det er fordeler med å bruke TG:
* Forbedrer kjøtttekstur og binding mellom kjøttstykker
* Reduserer fosfater
* Reduserer vanninnholdet under matlagingsprosesser
* Forbedrer den endelige teksturen i produkter med lavt natriuminnhold
* Forbedrer tekstur og elastisitet
* Øker gelstyrken, noe som letter proteinløsning
* Reduserer innholdet av gummier og gelatiner
osv.
Den mest brukte applikasjonen er for: kjøttprodukter, meieriprodukter, sjømatprodukter, bakeriprodukter, ost/kesamprodukter, veganske produkter.