Produkter for tegarasje (2)

Økologisk Svart Te

Økologisk Svart Te

Svart te dyrkes og høstes hovedsakelig i India, Sri Lanka og sørafrikanske land. I motsetning til grønn te, gjennomgår svart te flere produksjonstrinn etter plukking, som fermentering. Bare på denne måten oppstår det karakteristiske svarte tebladet. I Sri Lanka selges svart te fortsatt under navnet Ceylon. Sri Lanka er den fjerde største teprodusenten i verden. Det meste av dette eksporteres. Også i Kina finnes det dyrkingsområder som spesialiserer seg på bearbeiding av svart te. Provinsen Yunnan, i det sørvestlige Kina, er kjent både for svart te og regionale spesialiteter, som den langmodnede Pu – Erh – teen (også kalt rød te) eller Keemun.
Økologisk Grønn Te

Økologisk Grønn Te

Grønn te blir - i motsetning til svart te - ikke fermentert. Den gjenspeiler dermed best bladformen til urplantene Camellia sinensis. Gjennom skånsom behandling forblir mange mineraler og vitaminer i tebladene. Grønn te inneholder bitterstoffet tein, som stimulerer og aktiverer oss gjennom nervesystemet. De tørre tebladene inneholder omtrent like mye tein som koffein i kaffe. Imidlertid skjer frigjøringen av stoffet i kroppen langsommere, noe som gir inntrykk av å være våken og opplagt lenger. Teininnholdet avhenger av tesorten, årstiden, innhøstingen, vanntemperaturen og trekktiden. I flere tusen år har teplanten blitt dyrket i Kina og bearbeidet til grønn te. Dermed er Kina det eldste teproduserende landet i verden og leder innen te-kultur. Ingen andre land dyrker så mye te.