Vietnamesisk Ris
Ris klassifiseres etter kornlengde:
- Rund ris: gjennomsnittlig lengde lik eller mindre enn 5,2 mm - Forholdet mellom lengde/bredde mindre enn 2.
- Medium eller semi-lang ris: gjennomsnittlig lengde større enn 5,2 mm og lik eller mindre enn 6 mm - Forholdet mellom lengde/bredde mindre enn 3.
- Lang ris: gjennomsnittlig lengde større enn 6 mm.
Ris klassifiseres også etter prosentandelen av knuste korn (knuste korn under de ulike bearbeidingsstadiene), og inneholder:
- med en maksimal innhold av risbrudd på 5%.
- Ris: - inneholder 15% eller mindre av risbrudd.
- Andregangsris: - med en maksimal innhold av brudd på 50%. I tilfelle av forkokt ris, tilsvarer de akseptable grenseprosentene for brudd de ovennevnte prosentene pluss 10% i absolutt verdi.
De knuste kornene separeres fra de andre kornene og brukes til dyrefôr, risflak eller til produksjon av kaffe.