Koriander - Oljefrø
Koriander brukes som krydder i matlaging og for å gi en behagelig aroma i parfymeri, kosmetikk og såpeproduksjon. Planten er en god honningplante.
Den brukes mye som krydder for å smake til og styrke pølser, ost, hermetisk kjøtt og fisk, sylteagurk, sylteagurk og likører, tilsatt i baking av Borodino-brød, konfekt og kulinariske produkter, samt i produksjonen av visse typer øl og likører (i Tyskland).
Eterisk olje utvinnes fra frukten, som brukes til syntese av linalylacetat, citral og andre aromatiske stoffer som brukes i parfymeri og kosmetikk for å gi parfymeprodukter duften av liljekonvall, fiol, rose, bergamot, lilje, sitron, osv. Eterisk olje brukes i teknologi, såpeproduksjon og i tekstilindustrien. Etter destillering av den eteriske oljen, blir fet olje ekstrahert, som brukes i såpeindustrien og produksjonen av oljesyre.