Produkter for leverrensing (1)

Aldring av Eteriske Oljer

Aldring av Eteriske Oljer

Peroksidering og intramolekylære reaksjoner Olivenoljer blir harske over tid. Harskning er en kjemisk endring av de molekylære strukturene i vegetabilske oljer. De samme kjemiske mekanismene virker også på essensielle oljer. Tilstedeværelsen av oksygen som naturlig er oppløst i oljene, initierer disse kjemiske reaksjonene. De akselereres i nærvær av lys, luft, temperaturvariasjoner eller ulike urenheter. Den reaksjonelle mekanismen for denne «eldingen» deles inn i to trinn: peroksidering og intramolekylære reaksjoner (eller propagasjonsfase). Den vitenskapelige litteraturen beskriver flere eksempler på peroksidering. Her er et eksempel med linalol, som er rikelig til stede i essensielle oljer. (Eksempel: lavendel, lavandin, linalol-timian, rosentre, salvie, osv). I dette skjemaet gjennomgår linalol først en peroksidering. Den produserer en ny forbindelse: 7-dydroperoksy-3,7-dimetyl-okta-1,5-dien-3-ol.