Hele Økologiske Kikerter
Opprinnelse og historie til kikerter
Kikertene er også kjent som garbanzobønner. Kikertene er svært populære, spesielt rundt Middelhavet, hvor de brukes i ulike retter. Mange anatoliske retter kan lages med kikerter, som hummus, falafel, chips og potetgull. I dag dyrkes det fortsatt mange kikerter i Tyrkia, men 70 % av verdensproduksjonen er i hendene på India.
Dyrking av kikerter
Ertene plukkes når belgene sprekker og legges deretter ut til tørk. Hvis det er sjanse for regn, bringes kikertene inn i et ventilert rom for å fullføre tørkeprosessen.
Sunnhetsegenskaper, kikerter og bruksområder
Kikerter er rike på protein, fiber og mineraler, og forårsaker mindre oppblåsthet enn andre bønner. De har en lett søt smak. Kikerter er kjent som hovedingrediensen i hummus og falafel, men kan også brukes som grønnsak til et varmt måltid eller som base i en salat. I India brukes de ofte i curry.