Nativ maisstivelse
Produksjonen av maisstivelse begynner når råmaterialet av mais renses for rusk og fremmedlegemer, og deretter males med vann. Senere skjer separasjonen av gluten og stivelse, og stivelsessuspensjonen tørkes for deretter å bli prosessert til pulver. Det endelige produktet er et fint, løst hvitt pulver med nøytral smak og lukt. Ingen GMO av europeisk mais (mais).
Maisstivelse brukes mye i produksjonen av godteri, konfektprodukter, hurtigmat, pølser, marinader, sauser, glasurer, tørre supper, ferdigblandinger av sauser og ferdigretter. I tillegg brukes maisstivelse i papir-, tekstil-, papp- og limindustrien. I farmasøytiske og medisinske bruksområder brukes maisstivelse, f.eks. som smøremiddel for kirurgiske hansker. I kosmetisk bruk kan produktet være et alternativ til talkum i barneprodukter. Andre bruksområder inkluderer dyrefôrsegmentet for storfe, fjærfe og fiskefôr.