Produkter for kakaoleverandører (1)

Økologisk kokosolje - OLJER OG FETT

Økologisk kokosolje - OLJER OG FETT

Kokosolje har blitt konsumert av mennesker i tusenvis av år i tropene, hvor palmer vokser. I dag blir det stadig mer sentrum for oppmerksomhet i Europa, på grunn av sine mange gunstige egenskaper. Hva er disse? Takket være den skånsomme produksjonsmetoden inneholder den ikke katalysator- og løsemiddelrester eller nedbrytningsprodukter som er skadelige for helsen. Kokosolje produseres fra de tørkede frøene av kokosnøtten, vanligvis uten bruk av kjemikalier, ved mekaniske metoder, ved pressing. Oljen som produseres på denne måten er "jomfru" kokosolje, som fortsatt har lukten og smaken av fersk kokosnøtt. Jomfruolje blir typisk renset gjennom en fysisk prosess (RBD), og den resulterende oljen er "raffinert kokosolje" (navn i mat- og farmakopé). Raffinert kokosolje er luktfri og har en nøytral smak.