Chénas - I Nirvat
Nettstedet: helt nord i Beaujolais-regionen, en av de ti cruene i appellasjonen. Det er lillebroren til Moulin à Vent.
Historie & tradisjon:
Serein som sitt granitterroir, elegant som eikeskogen den skulle ha erstattet, sies det at Chénas vet å vekke ganen med krydrede smaker.
Svært ettertraktet, er det den mest 'sjeldne' av Crus du Beaujolais.
Vinproduksjon:
Jord: Rosa granitt
Plantetetthet: 9 000 planter/ha for å kontrollere vigøren til druesorten.
Beskjæring: Goblet, veldig kort, gjør det mulig å kontrollere avkastningen.
Vinifisering:
Høsting: Håndplukking.
Metode: Tradisjonell Beaujolais, semi-karbonisk, hele klaser.
Maceration: 6 til 10 dager.
Lagring: I tank.
Smaking:
Rød bigarreau med vakre fiolette refleksjoner, denne cuvéen frigjør komplekse dufter av røde frukter og solbær, ledsaget av nyanser av mandel.
Etter en klar angrep, fyller vinen hele munnen.