Produkter for flerumettet fett (3)

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat

Kaliumsorbat er et høyeffektivt, trygt og giftfritt konserveringsmiddel for mat. Selv om kaliumsorbat er ett av mange konserveringsmidler på markedet, er det et av de beste, da det er harmløst og allsidig. Kaliumsorbat produseres for det meste syntetisk. Det er et smak- og luktfritt pulver. Ifølge FDA anses det som trygt å bruke, da det brytes ned i kroppen til vann og karbondioksid. Det står på listen over konserveringsmidler som kan brukes i kosmetiske produkter med begrensninger. Den maksimalt tillatte konsentrasjonen i sluttproduktet er 0,6 %, beregnet som sorbinsyre. Det fungerer best i et surt miljø, ellers er egenskapene mye svakere.
Maltodextrin

Maltodextrin

Maltodekstrin produseres ved enzymatisk hydrolyse av vegetabilsk stivelse, vanligvis fra mais, men også fra ris og hvete. Det endelige produktet er et lettløselig, puffet hvitt pulver. Det øker næringsverdien i mange oppskrifter. På grunn av sine egenskaper kan maltodekstrin bidra til å regulere fuktigheten og forlenge holdbarheten til produkter.
Frossen Smør

Frossen Smør

Navnet smør er forbeholdt produkter uten vegetabilske fettblandinger med et spesifikt melkefettinnhold - minst 82 % (ikke mer enn 16 % vann og 2 % tørr melkefettfri melk). Det lages ved å piske fersk eller fermentert krem eller melk for å skille smørfettet fra kjernemelken. Produktet er rikt på vitaminene A, D, K.