natriumbikarbonat - natriumbikarbonat bakepulver
Hev matlaging og baking som aldri før, ettersom denne utrolige ingrediensen tar dine kreasjoner til nye høyder.
Optimalisatorer, brukt i matindustrien, faller inn under to hovedkategorier: kjemiske og naturlige optimalisatorer. Bakepulver, en naturlig saltforbindelse laget av natriumioner og bikarbonationer, er helt trygt å bruke.
Bakepulver reagerer med ingrediensene i deigen til brød, kjeks og søtsaker som fosfater, krem av tartar, sitronsaft, yoghurt, eddik, osv. Denne reaksjonen frigjør karbondioksid i form av gass, noe som får deigen til å heve, tykne og bli svampete.
Denne egenskapen ved gassutslipp og forbedret kvalitet på deigen og svampete tekstur bidrar til den maksimale ønskede verdien av bakepulver. Poenget er at bakepulver anses som hovedråmaterialet for bakepulver. Det brukes også som et tilsetningsstoff med koden E500.