Ekstra jomfru olivenolje - Ekstra jomfru olivenolje
SPESIFIKASJON AV OLIVENOLJE
Nivå av syre: < 1,0
Peroksidverdi: < 15 meq o /Kg
Sammensetning av fettsyrer
Myristinsyre (C14:0): < 0,05
Palmitinsyre (C16:0): 7,5 - 20
Palmitoleinsyre (C16:1): 0,3 - 3,5
Margarinsyre (C17:0): < 0,3
Margaroleinsyre (C17:1): < 0,3
Stearinsyre (C18:0): 0,5 - 5,0
Oljesyre (C18:1): 55 - 83
Linolsyre (C18:2): 3,5 - 21
Linolensyre (C18:3): < 1,0
Arachinsyre (C20:0): < 0,6
Gadolinsyre (C20:1): < 0,4
Beheninsyre (C22:0): < 0,4
Lignocerinsyre (C24:0): < 0,2
Steroler
Kolesterol: < 0,5
Brassicasterol: < 0,1
Campesterol: < 4,0
Stigmastanol: < 0,5
Beta-sitosterol: > 93,0
TESTMETODER
Spesifikk tyngde ved 25° NGD 18 0909-0.920
Refraksjonsindeks ved 25° NGD 31 1,467-1,471
Jodindeks (Wijs) NGD 32 78-90
Saponifiseringsindeks (i natriumoleat – mg/kg) NGD 8 10 maks.
Syreinnhold (i oljesyre %) NGD 10 0,5 maks.